Breaking News

Τουλάχιστον 26 νεκροί στη Συρία από βομβαρδισμό σε σχολείο (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές συριακών ή ρωσικών αεροσκαφών σε χωριό της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες, μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται δηλώσεις από μέλη σωστικών συνεργείων και μιας ομάδας παρακολούθησης.

Οι επιδρομές των αεροσκαφών χτύπησαν μια κατοικημένη περιοχή και ένα σχολείο στο χωριό Haas με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, οι περισσότεροι μαθητές.

Μια αναφορά στο περιστατικό που έγινε στην συριακή κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε στρατιωτική πηγή που είπε ότι σκοτώθηκαν αντάρτες σε στοχευμένες θέσεις στο χωριό  Haas, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένα σχολείο.


Ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη, Vitaly Churkin, δήλωσε: «Είναι φρικτό, ελπίζω να μην έχουμε εμπλακεί. Είναι το πιο εύκολο πράγμα για μένα να πω όχι, αλλά επειδή αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, χρειάζεται να δω τί θα πει το υπουργείο Άμυνάς μου"

Ο Anthony Lake, επικεφαλής της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για τη UNICEF, είπε: "Αν  η επίθεση ήταν σκόπιμη, είναι έγκλημα πολέμου».


Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, δήλωσε για την επίθεση ότι τα πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν διάφορες τοποθεσίες στο χωριό Haas, συμπεριλαμβανομένων ένα δημοτικό και ένα γυμνάσιο, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα δάσκαλο και 15 παιδιά.

Πηγή: Reuters.com