Breaking News

Τυφώνας Matthew: Τα πρώτα θύματα στη Φλόριντα - Δραματική αύξηση των νεκρών στην Αϊτή (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του ο φονικός τυφώνας Matthew που έπληξε πλέον και τη Φλόριντα προκαλώντας το θάνατο 4 ανθρώπων και πλήττοντας τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κόσμο.

Νωρίτερα προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή της Καραϊβικής, με το BBC να κάνει λόγο σήμερα το πρωί στο σάιτ του για μεγάλη αύξηση των θυμάτων στην Αϊτή και συγκεκριμένα για πάνω από 840 νεκρούς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Νότια και η Βόρεια Καρολίνα.

Από το Γραφείο του Σερίφη στο Putnam County, στη Φλόριντα ανακοινώθηκε ότι έχασε τη ζωή της μία γυναίκα όταν ένα δέντρο έπεσε σε ένα φορτηγό στο οποίο είχε καταφύγει ενώ στο Volusia County μία άλλη γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου.

Επίσης δύο άλλοι άνθρωποι κατέφυγαν για προστασία στο γκαράζ τους και πέθαναν από τις αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα μια γεννήτριας.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας προειδοποίησε ότι ο τυφώνας θα παραμείνει επικίνδυνος και τις επόμενες ημέρες. Η εκπρόσωπος Clare Nullis δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC: «Ο Matthew είναι ένα πολύ μεγάλο και πολύ κακό θηρίο και δεν πρόκειται να απομακρυνθεί τις επόμενες δύο ημέρες".

Ανύσυχα είναι και τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας SpaceX στο Ακρωτήριο του Κανάβεραλ στη Φλόριντα καθώς φοβούνται για πιθανές καταστροφές στο χώρο των εκτοξεύσεων πυραύλων.

Παράλληλα Walt Disney World, Universal Studios και SeaWorld - τα φημισμένα θεματικά πάρκα στο Ορλάντο, και στη Φλόριντα - παραμένουν κλειστά όπως και τα αεροδρόμια, με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν ακυρώσει περισσότερες από 4.500 πτήσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.