Breaking News

«Βουτιά» έκαναν τα κέρδη της Samsung μετά την απόσυρση του Galaxy Note 7 (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement

Η πτώση αναμένεται να αγγίξει τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια με τις συνολικές απώλειες να φτάνουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Τα έσοδά της μάλιστα αναμένεται να επηρεαστούν και το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Όπως δημοσιεύει το BBC, το Galaxy Note 7 είχε κυκλοφορήσει με την ελπίδα να ανταγωνιστεί το νέο iPhone 7 της Apple. Η εταιρεία είπε ότι προκειμένου να «ομαλοποιήσει» την κατάσταση, θα επικεντρωθεί στις πωλήσεις των άλλων συσκευών της, όπως το Galaxy S7 και το S7 Edge. Επιπλέον τόνισε ότι θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη βελτίωση της ασφάλειας των προϊόντων της για τους καταναλωτές κάνοντας σημαντικές αλλαγές και στις διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητας.

Τον Σεπτέμβριο, η Samsung προέβη στην ανάκληση περίπου 2,5 εκατομμυρίων Galaxy Note 7 μετά από καταγγελίες υπερθέρμανσης και έκρηξη των μπαταριών. Αργότερα επέμεινε ότι όλες οι συσκευές που αντικαταστάθηκαν ήταν ασφαλείς. Ωστόσο ακολούθησαν αναφορές για κινητά που είχαν πιάσει φωτιά και τελικά την περασμένη Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή της συγκεκριμένης συσκευής ενώ παρότρυνε τους ιδιοκτήτες να σταματήσουν τη χρήση της και να την απενεργοποιήσουν.

Η φωτογραφία του Reuters δείχνει ένα Galaxy Note 7 που έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια δοκιμών σε ένα εργαστήριο στη Σιγκαπούρη.


Πηγή: BBC.com