Breaking News

Τραγωδία στην Κολομβία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες - Μετέφερε ομάδα της Βραζιλίας (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αεροπλάνο με 81 επιβαίνοντες - μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η αποστολή της Chapecoense Real, ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας - συνετρίβη λίγο πριν την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο της πόλης Medellin, της Κολομβίας.

Μόνο 5 άνθρωποι έχουν διασωθεί ενώ οι νεκροί είναι 76. Υπήρχε μια συγκεχυμένη πληροφορία σχετικά με τον  Helio Hermito Zampier Neto η οποία επιβεβαιώθηκε. Ο ποδοσφαιριστής είναι ζωντανός όμως κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Marcos Padilha Danilo.


Από τους 81 επιβαίνοντες του αεροσκάφους Avro RJ85, οι 72 ήταν επιβάτες και οι 9 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών βρισκόταν 22 δημοσιογράφοι και 22 παίκτες. Συνολικά διασώθηκαν μόνο 5 άτομα: οι ποδοσφαιριστές Alan Ruschel και Helio Hermito Zampier Neto, ο συμπαίκτης τους και τερματοφύλακας Jakson Follmann και δύο επιβάτες.

Στη φωτογραφία ο Alan Ruschel μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.


Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Βραζιλία στην πόλη Medellin, με ενδιάμεση στάση τη Βολιβία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ηλεκτρική βλάβη και άλλες για έλλειψη καυσίμων. Τελικά. σύμφωνα με δελτίο τύπου του αεροδρομίου, υπήρξε αναφορά στον πύργο ελέγχου, πριν τη συντριβή, για ηλεκτρική βλάβη.


Η βραζιλιάνικη ομάδα επρόκειτο να παίξει στον τελικό του Copa Sudamericana, ενάντια στην ομάδα της Κολομβίας Atletico Nacional.


Ο πρώτος αγώνας του διπλού τελικού, της σημαντικότερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη, αλλά πλέον ματαιώθηκε.

Η Chapecoense Real, από τη νότια πόλη της Chapeco, ιδρύθηκε το 1973 και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας το 2014. Έφτασε στον τελικό την περασμένη εβδομάδα μετά από μια νίκη εναντίον της San Lorenzo της Αργεντινής.

Το βίντεο τραβήχτηκε στο εσωτερικό του αεροπλάνου πριν τη συντριβή.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το Sigma Κύπρου.



Πληροφορίες - φωτογραφίες από: BBC - Daily Mail