Breaking News

Από Mr. Κύπρος έγινε... μοναχός (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από τον διαγωνισμό ομορφιάς Μίστερ Κύπρος, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό, στη Μεγαλόνησο. Τι κι αν η «διαδρομή» φαντάζει τεράστια; Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης κατάφερε να τη διανύσει...

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso, το 1995 είχε επιλεγεί ως Mr Cyprus σε ηλικία 24 χρόνων. Τότε φιλοδοξούσε να διαπρέψει στον χώρο του μόντελινγκ. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο εξωτικό νησί Σεντόζα, στη Σιγκαπούρη, εκπροσωπώντας την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς «Mr Manhunt International 1995». 


Στην ίδια διοργάνωση έναν χρόνο νωρίτερα είχε πάρει μέρος ο Νίκος Παπαδάκης, κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο για την Ελλάδα.

Όσο για τον Ελληνα εκπρόσωπο του 1995 ο οποίος ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη μαζί με τον Μενέλαο Μιχαηλίδη; Δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Σπαλιάρα, ο οποίος έκανε τότε τα πρώτα επιτυχημένα βήματά του ως μοντέλο στη χώρα μας. «Τον θυμάμαι τον Μενέλαο. Κάναμε παρέα στη διάρκεια του διαγωνισμού»  λέει στην Espresso ο Γιάννης Σπαλιάρας.

Μετά τον διαγωνισμό, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης επέστρεψε στην Κύπρο, αλλά δεν έκανε περισσότερα πράγματα στον χώρο του μόντελινγκ καθώς επέλεξε να αποκτήσει πανεπιστημιακή μόρφωση.

Σήμερα το πρώην μοντέλο είναι ο μοναχός Νύφων και ζει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό. Η ιστορία του αναδείχθηκε μέσα από ένα αφιέρωμα στη μονή που έκανε το blog Taxidiaris. Όπως αναφέρεται σε αυτό, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης εγκατέλειψε τα εγκόσμια και αφιερώθηκε στην υπηρεσία του Θεού. Η καθημερινότητά του περιλαμβάνει πλέον νηστεία και προσευχή, διάβασμα και εργασίες, τα οποία απαιτεί το μοναστήρι.

Δείτε στο βίντεο τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό ομορφιάς «Mr Manhunt International 1995».