Breaking News

«Αυτή η νύχτα μένει» για τη... Λίλα Μπακλέση

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πρωταγωνίστρια στο θεατρικό σανίδι αλλά και στο "Ταμάμ" βρίσκει τη Λίλα Μπακλέση και η φετινή σεζόν.

«Η παράστασή μας είναι μια ωδή στα σκυλάδικα της δεκαετίας του 80. Έpωτες, ίντριγκες, πάθη, σκεπασμένα από το μανδύα της νύχτας» είπε η όμορφη ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό 7 Μέρες TV.

Η ηθοποιός βρίσκεται από τις 10 του μηνός στη Θεσσαλονίκη για την παράσταση "Αυτή η νύχτα μένει". Όπως τονίζει, η παράσταση και η γνωστή ομώνυμη ταινία (του 1999 σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου) έχουν δύο εντελώς διαφορετικές οπτικές πάνω στο βιβλίο.

Ο δικός σας ρόλος;

Η Πόπη είναι μια ντiβα! Φιλόδοξη, μάγκας. Τραγουδάει Βάνου, Άντζελα, Πίτσα, Διονυσίου. Ζει τα τραγούδια, όπως ζει έναν μεγάλο έpωτα με τον Λύσανδρο που καθορίζει την πορεία της. Εκφράζει ό,τι αισθάνεται μέσω του τραγουδιού. Αυτό την ορίζει... το τραγούδι.

Φαντάζομαι ότι είχατε παρακολουθήσει στο παρελθόν την ομώνυμη ταινία.

Η ταινία του Παναγιωτόπουλου παίρνει κάποια στοιχεία από το βιβλίο και στήνει μια πρωτότυπη εpωτική ιστορία με φόντο τη «Νύχτα» του Αλεξανδρή. Στην περίπτωση της παράστασής μας διατηρείται η χρονολογική πορεία του βιβλίου (1980-89), γίνεται ένα πέρασμα από πόλη σε πόλη (όπως κυλούν και τα κεφάλαια του βιβλίου) και συνδυάζονται παράλληλες εpωτικές ιστορίες καθώς και μικροβιογραφίες χαρακτήρων, όπως ο συγγραφέας τις έζησε στα σκυλάδικα της επαρχίας εκείνης της εποχής. Η ταινία και η παράσταση έχουν δύο εντελώς διαφορετικές οπτικές πάνω βιβλίο.

Στη Θεσσαλονίκη σάς είχαμε δει πέρσι με την «Γκάμπι» όπου είχατε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Είμαι πραγματικά ευτυχής που ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη. Βιώσαμε μια υπέροχη εμπειρία πέρυσι με την «Γκάμπι». Το κοινό μας αγκάλιασε και μας έδωσε τη θετική του ενέργεια. Όταν μου ανακοίνωσε η σκηνοθέτης μας, Κίρκη Καραλή, την απόφασή της να κάνουμε πρεμιέρα εδώ, ήμουν σίγουρη ότι η παράστασή μας ξεκινάει την πορεία της από το σωστό σημείο!

Πώς θα είναι ο χειμώνας της Έλλης στο «Ταμάμ»;

Η Έλλη ζει έναν περίεργο χειμώνα λόγω εγκυμοσύνης. Ενηλικιώνεται απότομα, χωρίς όμως ποτέ να χάνει την τρέλα και το δυναμισμό που την προσδιορίζει.

Μετά τη Θεσσαλονίκη πού θα σας συναντήσουμε;

Επίκειται περιοδεία σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και παραστάσεις στην Αθήνα.