Breaking News

Δεν θα πάει να παραλάβει το Νόμπελ ο Dylan: Αισθάνεται τιμή μεν, αλλά...

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε σίριαλ εξελίχτηκε η απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2016 στον Bob Dylan.

Η είδηση, που ανακοινώθηκε στις 13 Οκτωβρίου από τη Σουηδική Ακαδημία, αποτέλεσε αρχικά έκπληξη, κατά πολλούς ευχάριστη.

Μετά την ανακοίνωση ακολούθησε μία περίοδος "σιωπής" από τον καλλιτέχνη και το ίδρυμα όχι απλά δεν γνώριζε αν θα παρευρεθεί στην τελετή αλλά αγνοούσε ακόμη και αν ο Dylan αποδεχόταν το βραβείο. Η στάση του μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση ενός μέλους της Επιτροπής που έκανε λόγο για "αλλαζονική" στάση του 75χρονου.

Κατόπιν, δύο εβδομάδες και πλέον μετά, ο ίδιος επικοινώνησε με τη γραμματέα Sara Danius και της είπε: "Η είδηση ​​για το βραβείο Νόμπελ με άφησε άφωνο", προσθέτοντας ότι είναι μεγάλη τιμή γι' αυτόν το βραβείο.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Bob Dylan ενημέρωσε με επιστολή του τη Σουηδική Ακαδημία ότι τελικά δεν θα παραστεί στην τελετή για να πάρει το βραβείο του.

Στην επιστολή αναφέρει ότι θα επιθυμούσε ο ίδιος να παραλάβει το βραβείο προσωπικά, αλλά κάποιες "ανειλημμένες υποχρεώσεις" του καθιστούν δυστυχώς αδύνατο κάτι τέτοιο. Επανέλαβε επίσης ότι αισθάνεται απίστευτη τιμή που του απένειμαν το βραβείο Νόμπελ.

Η Σουηδική Ακαδημία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σέβεται την απόφαση του Bob Dylan αλλά τόνισε ότι είναι "ασυνήθιστο" να μην πηγαίνει βραβευμένος με Νόμπελ στη Στοκχόλμη να παραλάβει το βραβείο αυτοπροσώπως. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι ίσως ο καλλιτέχνης μπορέσει τελικά να παρευρεθεί στην τελετή απονομής.

Πληροφορίες από: TheGuardian.com