Breaking News

«Έφυγε» η τραγουδίστρια της soul, Sharon Jones (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών η τραγουδίστρια της soul Sharon Jones. Μια δήλωση στην σελίδα της αναφέρει ότι απεβίωσε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή μετά από ηρωική μάχη κατά του καρκίνου στο πάγκρεας.

Όπως δημοσιεύει η βρετανική Independent, είχε δίπλα της την οικογένειά της και τους φίλους της, ανάμεσά τους και τα μέλη της μπάντας της "The Dap-Kings".

Η τραγουδίστρια είχε διαγνωστεί για πρώτη φορά με καρκίνο το 2013 και άρχισε χημειοθεραπείες αλλά επέστρεψε στη σκηνή το 2015 και ξεκίνησε και πάλι περιοδείες με το συγκρότημά της, όταν ο καρκίνος της ήταν σε ύφεση. Όμως στη συνέχεια η κατάστασή της επιδεινώθηκε, κάτι που ανακοινώθηκε μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή της και την καριέρα της με τίτλο "Μις Sharon Jones!".


Η Sharon Jones έγινε γνωστή σε ηλικία σχεδόν 40 ετών όταν κυκλοφόρησε και το πρώτο άλμπουμ των "The Dap-Kings". Το άλμπουμ "Give the People What They Want" ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy το 2015, αλλά τελικά το κέρδισε η Toni Braxton. Συχνά αποκαλούνταν «θηλυκός James Brown» λόγω της αισθαvτικής φωνής της.

Ο παραγωγός Mark Ronson απέτισε φόρο τιμής στην τραγουδίστρια λέγοντας ότι είχε "μία από τις πιο μαγευτικές φωνές τα τελευταία χρόνια".

Η Sharon Jones γεννήθηκε στη Georgia και ήταν το νεότερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Όταν η οικογένειά της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη άρχισε να ψάλλει το Ευαγγέλιο στην εκκλησία. Αργότερα συμμετείχε σε διάφορες μπάντες ενώ παράλληλα εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας σε μια τράπεζα, μέχρι που τελικά δημιουργήθηκε το συγκρότημα "The Dap-Kings" και ξεκίνησε κατόπιν την ανεξάρτητη δισκογραφική Daptone Records.



Πηγή: independent.co.uk