Breaking News

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή στα 62 του χρόνια ο δημοσιογράφος και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής, Γιώργος Γεωργιάδης. Αφού πάλεψε για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο, κατέληξε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο το 1982, ως απεσταλμένος τής Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Από τότε, κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική (όπου είχε μεταφερθεί το αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ), την Υεμένη και αλλού. Κορύφωση των γεγονότων ήταν το ξέσπασμα της εξέγερσης Ιντιφάντα, το 1987, στην Ιερουσαλήμ. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε παράλληλα και στην ΕΡΤ. Το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία του MEGA. Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. 

Για λογαριασμό των δυο αυτών Μέσων, κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά. Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική, αλλά κάλυπτε ενεργά και το προσφυγικό.

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV όπως επίσης και με το στο site ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου (imerazante.gr).

Το imerazante.gr αναφέρει για το θάνατό του:

«Ο αγαπημένος μας φίλος και συνάδελφος, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο καταλήγοντας, σήμερα (12.11.2016), τις πρώτες πρωινές ώρες. Έφυγε ήσυχα και αθόρυβα με ήθος, ακόμη και στις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Ήξερε από την πρώτη στιγμή τι είχε απέναντί του και όμως δεν το έβαλε κάτω ούτε ένα λεπτό. Πάλεψε παλικαρίσια και ενέπνεε, ακόμη και την ύστερη στιγμή. Είχε μια αστείρευτη διάθεση για να ζήσει, να δημιουργήσει, να προσφέρει, να βοηθήσει. Θα μας λείψουν οι φωτογραφίες σου, η καλημέρα σου, τα σχόλια σου, η προσπάθεια να καλυτερέψεις τον τόπο σου που τόσο αγαπούσες. Η οικογένεια του ΙΟΝΙΑΝ και της ΗΜΕΡΑΣ έγινε φτωχότερη αλλά σίγουρα ποτέ δεν θα σε βγάλει από τη μνήμη της».


Φωτογραφία από: imerazante.gr