Breaking News

Ελληνίδες φοιτήτριες θα κατασκευάσουν σχολική αίθουσα στη Γκάνα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δύο φοιτήτριες του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. το επόμενο καλοκαίρι θα ταξιδέψουν στο χωριό Αμπετενίμ, στη Γκάνα, προκειμένου να κατασκευάσουν μία σχολική αίθουσα για 40 μαθητές.

Η ελληνική σχεδιαστική ομάδα του  Α.Π.Θ., αποτελούμενη από τις φοιτήτριες Λήδα Λιούπη και Παναγιώτα Στεργιοπούλου, κατάφερε να αποσπάσει βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής «Ένα Σχολείο για την Γκάνα», ανάμεσα σε 130 συμμετοχές.

Για την κατασκευή θα χρησιμοποιήσουν απλά ανακυκλώσιμα υλικά. Η Λήδα Λιούπη δήλωσε ως καλεσμένη σε εκπομπή της ΕΡΤ1: «Είναι μία οικολογική αρχιτεκτονική. Χρησιμοποιεί τοπικά και ανακυκλώσιμα υλικά, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές και ίσως αυτό που ξεχώρισε παραπάνω είναι η αισθητική στην οποία δουλέψαμε αρκετά».

Βασική προτεραιότητα προκειμένου να υλοποιηθεί η κατασκευή της σχολικής αίθουσας, είναι η εξεύρεση οικονομικών πόρων και εθελοντών. «Αναζητούμε χορηγίες, κάποιες δωρεές, θα ξεκινήσουμε fundraising καμπάνιες και ελπίζουμε να μειωθεί το κόστος» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ η Παναγιώτα Στεργιοπούλου.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ.