Breaking News

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το My school: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή την προσφυγή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη λειτουργία του My school.

Το My school είναι ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα με στόχο τη μηχανογραφική υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των διοικητικών δομών της εκπαίδευσης στην Ελληνική επικράτεια.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Με αφορμή την προσφυγή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη λειτουργία του My school και όσα ανυπόστατα επικαλούνται σ’ αυτήν, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων δηλώνει:

Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του My school είναι σαφές και αυστηρό ώστε να προστατεύονται πλήρως τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των γονιών τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τριετή άψογη λειτουργία του.

 Η υποχρέωση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων με βάση το ν. 4415/2016 να αποστέλλουν τα στοιχεία στο My school, όπως πράττουν και τα δημόσια σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη και η μη τήρησή της παράνομη.

Η προσπάθεια εκ μέρους των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων να ακυρώσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα την εφαρμογή του νόμου, είναι και αναποτελεσματική και ύποπτη σε ό,τι αφορά στην τελική επιδίωξή τους.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση.»