Breaking News

Η υπόγεια παράλληλη πόλη στη Νάπολη που μετατράπηκε σε μουσείο με σκουριασμένα αυτοκίνητα (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια παράλληλη πόλη με εκατοντάδες υπόγειες σήραγγες βρίσκεται στη Νάπολη, 30 περίπου μέτρα κάτω από το έδαφος.

Το γεγονός, όμως, που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι στις σήραγγες υπάρχουν μοτοσικλέτες και ιστορικά αυτοκίνητα τα οποία είναι σκουριασμένα καθώς ξεχάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου.

Οι σήραγγες είναι προσβάσιμες μέσω μιας σκάλας, όχι μακριά από την Piazza del Plebiscite στο κέντρο της Νάπολης. Ανακαλύφθηκαν εκ νέου από τους ντόπιους στις αρχές του 2000 και τελικά το υπόγειο σημείο μετατράπηκε σε ένα ιδιαίτερο τουριστικό αξιοθέατο, που ονομάζεται Galleria Borbonica.


Η σήραγγα Bourbon είχε σχεδιαστεί αρχικά το 1853 για το βασιλιά Ferdinand II του Bourbon ως οδός διαφυγής που συνδέει το βασιλικό παλάτι και τους στρατώνες. Οι μυστικές δίοδοι σχεδιάστηκαν ως απάντηση στην έξαρση των εξεγέρσεων. Κατόπιν επινοήθηκε ένα σχέδιο για κατασκευή δεξαμενών. Όμως, ο βασιλιάς πέθανε πριν την ολοκλήρωσή του και τελικά το σχέδιο έμεινε στη μέση, ωστόσο το άφθονο νερό των υδραγωγείων και οι διάδρομοι χρησιμοποιήθηκαν ως στρατιωτικό νοσοκομείο και καταφύγιο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια το σημείο μετατράπηκε σε αποθήκη για κατασχεθέντα αυτοκίνητα από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και τη δεκαετία του 1960.


Η Galleria Borbonica κεντρίζει πλέον το ενδιαφέρον του κόσμου και των τουριστών. Σε μια τυπική ξενάγηση, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα σκουριασμένα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, να περπατήσουν στις σήραγγες και να δουν τα καταφύγια και τις δεξαμενές νερού, ενώ με μια σχεδία (πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί) έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν μια σήραγγα του μετρό η οποία έχει πλημμυρίσει με νερό.







Πληροφορίες - φωτογραφίες: Daily Mail