Breaking News

Η υπόγεια πόλη της Αυστραλίας με σπίτια, εκκλησίες, μουσεία, μπαρ και ξενοδοχεία (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έναν υπόγειο κόσμο, με σπίτια και επιχειρήσεις, έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι μιας περιοχής της Αυστραλίας η οποία είναι μία από τις πιο αφιλόξενες του κόσμου.

Η πόλη των ορυχείων της Coober Pedy, που βρίσκεται στις βορειότερες περιοχές της Νότιας Αυστραλίας, διαθέτει μέχρι και εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί τέχνης, μπαρ ακόμη και ξενοδοχεία για τους ταξιδιώτες.

Οι 3.500 περίπου κάτοικοι ζουν κάτω από το έδαφος με όλες τις ανέσεις που παρέχει ένα σπίτι, συμπεριλαμβανομένων ντουλάπες, μοντέρνες κουζίνες και τηλεοράσεις.


Στην Coober Pedy, με την πετρώδη έρημο, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνεια ανάγκασαν τους κατοίκους να "μετακομίσουν" την πόλη κάτω από το έδαφος, παρά να την εγκαταλείψουν.

Οι θερμοκρασίες είναι ακραίες. Τη μέρα ο υδράργυρος "σκαρφαλώνει" μέχρι και τους 50 βαθμούς ενώ τη νύχτα πέφτει κάτω από το μηδέν. Οι πρώτες μετακινήσεις κατοίκων έγιναν το 1915 όταν οι ανθρακωρύχοι άρχισαν να ζουν υπόγεια, για να αποφύγουν τη ζέστη του καλοκαιριού και τις κρύες νύχτες του χειμώνα.


Περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια πριν, η Coober Pedy ήταν ένας ωκεανός, αλλά η στάθμη του νερού υποχώρησε σταδιακά. Το πυρίτιο που φέρεται να υπήρχε στο βυθό της θάλασσας άρχισε να ρέει μέσα στις βραχώδεις ρωγμές και σταθεροποιήθηκε  στην πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν πολύτιμοι λίθοι από οπάλιο - από τους πιο όμορφους πολύτιμους λίθους και για πολλούς ξεπερνάει σε ομορφιά ακόμη και το διαμάντι - η εξόρυξη του οποίου αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων.


Στην πόλη των ορυχείων υπάρχει και γήπεδο γκολφ αλλά αυτό, όπως είναι επόμενο, βρίσκεται στην επιφάνεια της γης. «Είναι το πιο "καuτό" γήπεδο γκολφ του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.











Πηγή: Daily Mail