Breaking News

Καζάνι που βράζει η Χίος - Οι δηλώσεις της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά υπήρξε ένταση στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της Χίου, astraparis.gr, δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που κατά πληροφορίες είναι αλληλέγγυοι, δέχθηκαν επίθεση από ακροδεξιούς που βρίσκονται στην περιοχή του καταυλισμού της Σούδας, περίπου στις 11 το βράδυ της Πέμπτης. Παράλληλα οι άγνωστοι πέταξαν μολότοφ με αποτέλεσμα τον εμπρησμό σκηνών. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί, από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκεται στο νησί είναι σχεδόν τριπλάσιος από τη δυναμικότητα του hotspot που είναι 1.100 ατόμων. Αυτό έχει δύο συνέπειες: 

- Πρώτον τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος.

- Το δεύτερο ζήτημα είναι η επιβάρυνση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Καθημερινά δοκιμάζονται αντοχές και ανοχές, καθημερινά δοκιμάζονται οι νησιώτες και καταλαβαίνουμε ότι συσσωρεύεται κόπωση σε όλες τις πλευρές, που συσσωρεύει ένταση και από κει και πέρα οδηγούμαστε σε καταστάσεις βiαs.»

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα γρήγορα και να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση» πρόσθεσε η κ. Καλογήρου.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις της.