Breaking News

ΠΟΕΣΥ: Kαλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Τιμώντας τον αγώνα του Πολυτεχνείου, η ΠΟΕΣΥ καλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και πορείες για την 43η επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη, με σκοπό τη μαχητική προβολή και δικαίωση των ζωτικών αιτημάτων μας.

Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για κάθε μάχη που δίνεται εναντίον του ολοκληρωτισμού, σε μια εποχή που τα όρια της δημοκρατίας δοκιμάζονται και οι  συνθήκες στις οποίες καλούνται οι δημοσιογράφοι να ασκήσουν το έργο τους είναι εχθρικές, υπονομεύοντας την ποιότητα της Ενημέρωσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλης της χώρας στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, να πάρουν μέρος στις πορείες ενώνοντας τη φωνή για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και να διεκδικήσουν ταυτόχρονα την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, για:

• Την αυτόνομη λογιστική λειτουργία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ταυτόχρονα τη διάσωση και αυτόνομη και διασφαλισμένη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ.

• Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.

• Την εξόφληση των καθυστερημένων μισθών και την άμεση αποζημίωση των απολυμένων και προστασία των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας.

• Να σταματήσει τώρα η φοροκαταιγίδα.

• Ούτε βήμα πίσω στις δημοκρατικές, συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην ελευθεροτυπία.»