Breaking News

Πρωτοποριακό «ξενοδοχείο - δάσος» στην Κίνα (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τους λάτρεις της φύσης το ξενοδοχείο φαντάζει ιδανικό... Η κατασκευή του θα είναι πρωτοποριακή καθώς θα μοιάζει με τεχνητό δάσος ώστε να αφομοιωθεί από την ιδιομορφία της περιοχής.

Το ξενοδοχείο Mountain Forest Hotel με τους 27 ορόφους θα κατασκευαστεί στην κοιλάδα Wanfeng της επαρχίας Guizhou, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Stefano Boeri Architetti (SBA), ο οποίος είναι γνωστός για την κατασκευή εντυπωσιακών παρόμοιων κτιρίων στο Μιλάνο και στη Λωζάνη.


Μεταξύ άλλων, θα διαθέτει 250 δωμάτια, γυμναστήριο, σαλόνι, αίθουσα VIP, μπαρ, εστιατόριο και αίθουσα συνεδρίων ενώ την εσωτερική διακόσμηση έχει αναλάβει ο τοπικός καλλιτέχνης Simon Ha.

Το ξενοδοχείο είναι βασισμένο στο πρότυπο του συγκροτήματος Bosco Verticale (τους Δίδυμους Πύργους του Μιλάνου) που παρουσιάστηκε το 2014.


Το αρχιτεκτονικό γραφείο SBA αναφέρει στην ιστοσελίδα του: «Κάθε μέρα αρχιτέκτονες απ' όλο τον κόσμο εξετάζουμε την ιδέα "των δέντρων στον ουρανό". Κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της αρχιτεκτονικής και το μέλλον του πλανήτη μας. Μέσα από αυτά τα πράσινα σχέδια, η εταιρεία στοχεύει να επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή, να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και να κάνει τη ζωή μας βιώσιμη και σε αρμονία με τη φύση».


Πηγή: Daily Mail