Breaking News

Συγκροτήθηκε το νέο ΕΣΡ - Δηλώσεις Παππά και Τζανακόπουλου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, επιτεύχθηκε τελικά την Πέμπτη πλειοψηφία 4/5 για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Το νέο ΕΣΡ:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος,
Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός αντί του κ. Κουφόπουλου, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαρειδάκης.


Μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ ακολούθησαν δηλώσεις από το Νίκο Παππά, ο οποίος πλέον έχει αναλάβει το νέο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αλλά και από το νέο Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Δήλωση Νίκου Παππά

Η επίτευξη συναίνεσης στη διάσκεψη των προέδρων είναι μια εξαιρετικά θετική στιγμή η οποία καθυστέρησε πάνω από 10 μήνες ή μάλλον πάνω από δέκα χρόνια.

Η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση.

Ο δρόμος πλέον για το διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός.

​Κανείς πλέον δεν υποστηρίζει ότι δε πρέπει να γίνει αδειοδότηση.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια.

Κανείς δεν υποστηρίζει οτι πρέπει να συνεχιστεί η 27χρονη ανομία και ασυδοσία. ​

​Υπάρχει πλέον, και πολιτική βούληση, και ΕΣΡ, και νομοθετικό πλαίσιο και η κατάλληλη εμπειρία.​

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι, όλες οι δυνατότητες που αναπτύξαμε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού της 30/8/2016 είναι στη διάθεση του νέου ΕΣΡ.

Και το  ανθρώπινο δυναμικό, και η τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό, δύνανται να αξιοποιηθούν όπως και όποτε, ελπίζουμε συντομότατα, το νέο ΕΣΡ επιλέξει.

Καλή επιτυχία σε όλους.

Δήλωση Δημήτρη Τζανακόπουλου

Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον διορισμό των μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συμπληρώθηκε η κατά το Σύνταγμα αναγκαία πλειοψηφία.

Η συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια παραθεσμικής και ασύδοτης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή – η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης – αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα.
Έπραξε, έστω και τώρα, αυτό που όφειλε να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση.

Το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015.
Η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων σε αυτό το δύσκολο έργο είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα παραμείνει αρωγός του ΕΣΡ σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.