Breaking News

Τραγωδία στην Ινδία: Πάνω από 100 οι νεκροί από εκτροχιασμό τρένου (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολύνεκρο ατύχημα σημειώθηκε στη βόρεια Ινδία όταν μια αμαξοστοιχία αποτελούμενη από 14 βαγόνια, που εκτελούσε τη διαδρομή Indore - Patna, εκτροχιάστηκε στο κρατίδιο Uttar Pradesh κοντά στην πόλη της Kanpur και συγκεκριμένα στο χωριό Pukhrayan.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του BBC οι νεκροί είναι τουλάχιστον 115 ενώ περισσότερα από 150 άτομα έχουν αναφερθεί ως τραυματίες.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό επιβατών ενώ στην περιοχή έσπευσαν και 250 αξιωματικοί της αστυνομίας.

Τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία είναι άγνωστα μέχρι στιγμής. Ένας επιβάτης δήλωσε στο Associated Press ότι το τραίνο κινούνταν με κανονική ταχύτητα. Κάποια στιγμή σταμάτησε ξαφνικά και κατόπιν συνέχισε και πάλι λίγο πριν τη συντριβή.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi, με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε συντετριμμένος για τις απώλειες των ζωών και τόνισε ότι οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες των θυμάτων.


Δείτε πλάνα από το σημείο στο βίντεο του Euronews το οποίο κάνει λόγο για 60 νεκρούς, όμως στη συνέχεια αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων.


Πηγή: BBC.com