Breaking News

Αεροπορική τραγωδία ανήμερα Χριστουγέννων: Συνετρίβη Ρωσικό Tupolev με 92 επιβαίνοντες (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο Tupolev (TU-154) με 92 επιβαίνοντες (αρχικά είχε ανακοινωθεί 91) συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως δημοσιεύει το σάιτ του BBC, το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 20 λεπτά μετά την απογείωση του από το θέρετρο του Σότσι στις 05:25 τοπική ώρα.

Βρέθηκαν συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε έναν κατάλογο που δείχνει ότι μεταξύ των 92 επιβαινόντων ήταν: 64 μέλη της φημισμένης στρατιωτικής μπάντας Alexandrov Ensemble, 9 δημοσιογράφοι, 8 στρατιώτες, δύο δημόσιοι υπάλληλοι, ένας μέλος από ΜΚΟ και 8 μέλη του πληρώματος.


Το αεροπλάνο είχε προορισμό την επαρχία Latakia της Συρίας. Απογειώθηκε αρχικά από τη Μόσχα και έκανε στάση στο αεροδρόμιο Adler, στο Σότσι, για ανεφοδιασμό. 

Στη δήλωσή του το υπουργείο Άμυνας αναφέρει: «Συντρίμμια από το αεροπλάνο TU-154 του υπουργείου ρωσικής άμυνας βρέθηκαν 1,5 χλμ από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της πόλης του Σότσι σε βάθος 50 έως 70 μέτρων."


Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για πτήση. Μια συνομιλία του πληρώματος με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που παίζεται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτει ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να μαρτυρά βλάβη ή άλλο πρόβλημα. Οι φωνές τους ακουγόταν ήρεμες μέχρι να εξαφανιστεί το αεροπλάνο από τα ραντάρ και κατόπιν οι ελεγκτές να προσπαθούν μάταια να αποκαταστήσουν την επαφή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Konashenkov είπε ότι οι επιβαίνοντες του αεροπλάνου πήγαιναν στη Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα ρώσικα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί εκεί. Η παράσταση είχε προγραμματιστεί να γίνει στην αεροπορική βάση Hmeimim της Ρωσίας, κοντά στην επαρχία Latakia.


Πηγή: BBC.com