Breaking News

Αστυνομικός ο δολοφόνος του Πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αστυνομικός είναι ο 22χρονος δράστης που άνοιξε πυρ και δολοφόνησε τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, Andrei Karlov κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια έκθεσης στην Άγκυρα. 

Ο Karlov μεταφέρθηκε  άμεσα στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε ενώ ο δράστης εκτελέστηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, ο 62χρονος πρέσβης είχε συμμετάσχει σε έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο «Η Ρωσία, όπως φαίνεται από τους Τούρκους".

O 22χρονος Τούρκος φέρεται να φώναξε «Μην ξεχάσετε για το Χαλέπι, μην ξεχάσετε για τη Συρία» και «Allahu Akbar - Ο Θεός είναι μεγάλος».


Η δολοφονική πράξη ήταν ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της Ρωσίας στη συριακή σύγκρουση, αναφέρει το BBC.

Μιλώντας έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο Karlov, ο δήμαρχος της Άγκυρας, Melih Gokcek, δήλωσε ότι η δολοφονία είχε ως στόχο να καταστρέψει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία.

Η Maria Zakharova, από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδίκασε την επίθεση ως «πράξη τρομοκρατίας» και δήλωσε ότι η Τουρκία έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη έρευνα για το περιστατικό. «Η μνήμη αυτού του σπουδαίου Ρώσου διπλωμάτη, ενός ανθρώπου που έκανε τόσα πολλά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα παραμείνει στις καρδιές μας για πάντα» πρόσθεσε.

Πηγή: BBC