Breaking News

«Έφυγε» στα 53 του ο διάσημος τραγουδιστής George Michael (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων, μόλις στα 53 του χρόνια, ο διάσημος ελληνοκυπριακής καταγωγής George Michael, στο σπίτι του στην Οξφόρδη, στη νοτιοανατολική Αγγλία, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις του.

«Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος γιος μας, αδελφός και φίλος George απεβίωσε ήσυχα στο σπίτι του τα Χριστούγεννα. Η οικογένεια ζητά η προστασία της ιδιωτικής ζωής της να γίνει σεβαστή αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχόλιο προς το παρόν» ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση.

Περισσότερα στοιχεία για τα αίτια του θανάτου του δεν δόθηκαν. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι είχε υποβληθεί σε τραχειοτομή ενώ η αστυνομία τόνισε ότι  δεν υπήρχαν ύποπτες συνθήκες.

Ο τραγουδιστής του πιο επιτυχημένου χριστουγεννιάτικου τραγουδιού, του "Last Christmas", και πρώην μέλος των Wham!, πούλησε στη μακρά καριέρα του πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους.


Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1963 με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, που ιδρύθηκε το 1981. Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986. Από τότε ο George Michael ακολούθησε σόλο καριέρα. 


Κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της 30ετούς καριέρας, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι. Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο George Michael ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.

Στις 14 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πληροφορίες από: Mirror - wikipedia