Breaking News

Εξερράγη στην τσέπη του μπαταρία ηλεκτρονικού τσιγάρου, μέσα σε πολυκατάστημα (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα ακόμη περιστατικό με έκρηξη μπαταρίας ηλεκτρονικού τσιγάρου σημειώθηκε στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Trinity του Λιντς, στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται ένας άντρας να μιλάει με μια γυναίκα δίπλα από το καροτσάκι ενός μωρού. Ξαφνικά γίνεται έκρηξη στην τσέπη του παντελονιού του και αρχίζουν να εκτοξεύονται σπίθες. 

Πανικόβλητος ο άντρας τρέχει μακριά από το καρότσι όπως και η γυναίκα, η οποία πιθανώς να είναι η μητέρα του μωρού, χωρίς όμως να αναφέρει κάτι η βρετανική Mirror που αναδημοσιεύει την είδηση από το CCTV. Ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δυτικού Γιορκσάιρ η έκρηξη σημειώθηκε όταν η μπαταρία λιθίου του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην τσέπη του άνδρα ήρθε σε επαφή με ένα άλλο μεταλλικό στοιχείο όπως κέρματα ή κλειδιά. H Πυροσβεστική Υπηρεσία παράλληλα έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα προκειμένου να τονίσει του κινδύνους που έχουν οι μπαταρίες των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί τα περιστατικά με εκρήξεις σε όλη τη Βρετανία.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Jamie Lister, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό το βίντεο δείχνει καθαρά τους κινδύνους της τοποθέτησης μπαταριών μαζί με μεταλλικά αντικείμενα, είτε πρόκειται για κλειδιά, κέρματα, ή ακόμα και το τηλέφωνό σας, εάν έχει μια μεταλλική θήκη. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει να τραυματίζεται κάποιος από μια έκρηξη μπαταρίας ιόντων λιθίου στην τσέπη του. Δεν χρειάζεται να έχει πρόβλημα η μπαταρία. Το πρόβλημα είναι η λανθασμένη χρήση (αποθήκευση) των μπαταριών. Υπήρξε μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των εκρήξεων που έχουμε δει, που οφείλεται στην εσφαλμένη αποθήκευση των μπαταριών».

Δείτε το βίντεο.


Πηγή: Mirror.co.uk