Breaking News

Φονικός σεισμός στην Ινδονησία - Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα υποθαλάσσιος ισχυρός σεισμός στα ανοικτά της περιοχής Banda Aceh και συγκεκριμένα στη βορειοανατολική ακτή του νησιού της Sumatra, της Ινδονησίας, έχει προκαλέσει το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το BBC, η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 97 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων.


Πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια των κτιρίων, γεγονός που μπορεί να έχει ως συνέπεια την αύξηση των νεκρών.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις 5:03 τοπική ώρα, σε βάθος 17,2 χιλιομέτρων. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.


Οι περισσότεροι νεκροί είναι από την Pidie Jaya που έχει πληθυσμό περίπου 150.000 και βρίσκεται 110 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας της Banda Aceh.

Εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας καταστροφών δήλωσε ότι περισσότερα από 200 καταστήματα και σπίτια καταστράφηκαν. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί επίσης ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο.


Πληροφορίες από: BBC.com