Breaking News

Και επίσημα στην Chapecoense το Copa Sudamericana

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αποφασίστηκε και επίσημα από την Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής να δοθεί το Copa Sudamericana στη βραζιλιάνικη Chapecoense.

Η βραζιλιάνικη ομάδα θρηνεί τους 19 παίκτες και τα μέλη του προσωπικού που έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν συνετρίβη λίγο πριν την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο της πόλης Medellin, της Κολομβίας, όπου επρόκειτο να παίξει στον πρώτο αγώνα του διπλού τελικού του Copa Sudamericana, ενάντια στην Atletico Nacional.

Αρχικά ο πρόεδρος της Atletico Nacional ζήτησε να απονεμηθεί το τρόπαιο της σημαντικότερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής στη Chapecoense και η πρότασή του έγινε πράξη.

Επίσης στην Chapecoense θα δοθεί και το χρηματικό έπαθλο, που συνοδεύει το τρόπαιο, των δύο εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η Atletico Nacional θα εισπράξει ενα εκατομμύριο.

Ο αντιπρόεδρος της Chapecoense, Ivan Tozzo, χαιρέτισε την απόφαση ως "πράξη δικαιοσύνης".


Οι έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος συνεχίζονται ενώ υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο από την τελευταία επικοινωνία του κυβερνήτη με τον πύργο ελέγχου που αποκαλύπτει ότι πριν την συντριβή είχαν εξαντληθεί τα καύσιμα του αεροπλάνου.

71 άνθρωποι συνολικά έχασαν τη ζωή τους, τρεις παίκτες της ομάδας βρίσκονται ανάμεσα στους 6 διασωθέντες ενώ οι κηδείες των νεκρών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην πόλη Chapeco. 

Ομάδες από όλο τον κόσμο απέτισαν φόρο τιμής στους παίκτες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κρατώντας ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη των αγώνων, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και στους αγώνες της τρέχουσας εβδομάδας για το Champions League και το Europa League.

Πηγή: BBC.com