Breaking News

Νεκρός στο Μιλάνο, από πυρά αστυνομικών, ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νεκρός, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, έπεσε στην περιοχή Sesto San Giovanni, στα βόρεια του Μιλάνου, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο φερόμενος ως ύποπτος για την επίθεση με φορτηγό σε συγκεντρωμένο πλήθος σε πολυσύχναστη Χριστουγεννιάτικη αγορά, στην πλατεία Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων.

Τον Anis Amri σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο ρουτίνας. Ο Τυνήσιος τράβηξε πιστόλι, τραυματίζοντας μάλιστα στον ώμο έναν αστυνομικό που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Κατόπιν φώναξε «Allahu Akbar» και προσπάθησε να διαφύγει όμως οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και ο 24χρονος έπεσε νεκρός.

Η ταυτότητα του Anis Amri επιβεβαιώθηκε καθώς ταυτοποιήθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο φορτηγό που έπεσε πάνω στο πλήθος με αυτά του νεκρού στο Μιλάνο.


Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν πάνω του εισιτήρια τρένου από την πόλη Chambery της Γαλλίας για Τορίνο και από Τορίνο για Μιλάνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Marco Minniti, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως ο νεκρός είναι ο Anis Amri.

Η ιταλική αστυνομία επιβεβαίωσε την είδηση και με ανάρτησή της στο Twitter.

Πληροφορίες - φωτογραφίες από: Daily Mail