Breaking News

Ο αστυνομικός ομολόγησε τη δολοφονία του Αμοιρίδη (video) - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Βραζιλίας, που ηγείται της έρευνας για την υπόθεση, δήλωσε ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε τη Δευτέρα βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο σε ένα έγκλημα που είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του και ο αστυνομικός εpαστής της, μετέδωσε το Euronews.

Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η σύζυγος του διπλωμάτη, μια 40χρονη Βραζιλιάνα, και ο 29χρονος Σέρζιου Μορέιρα, έχουν συλληφθεί ενώ o 29χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του σε συναδέλφους του την Παρασκευή.

Δείτε το βίντεο του Euronews.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για το θάνατο του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, αναφέρει:

«Οι Αρχές της Βραζιλίας μόλις ανακοίνωσαν επίσημα την ταυτοποίηση της σορού του εκλιπόντος Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, η οποία εντοπίστηκε απανθρακωμένη στην περιοχή Νόβα Ιγκουασού του Ρίο Ιανέιρο.

Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για τον τραγικό θάνατο του Πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, ενός φίλου της Βραζιλίας, ο οποίος καθ’όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα Γενικά Προξενεία στο Ρίο Ιανέιρο και στο Ρόττερνταμ και στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι στη πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως Πρέσβεως της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της Πρεσβείας, καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Καίριας σημασίας, τέλος, υπήρξε η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.

Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και οι συνάδελφοί του στο Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζουν την οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό του αγαπητού φίλου και συναδέλφου και απευθύνουν ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του.»