Breaking News

ΟΑΕΔ: Έναρξη διαδικασίας υποδείξεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 02-12-2016 οι υποδείξεις των ανέργων 18-24 ετών που πληρούν τις προϋποθέσεις του «Προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ».

Οι υποδείξεις θα γίνονται με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες των ανέργων σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσης των ασκουμένων για απόκτηση  εργασιακής εμπειρίας  ή/και σύμφωνα με το Ατομικό Σχέδιο Δράσης ( ΑΣΔ). 

Οι πίνακες των ανέργων και οι αντίστοιχες λίστες των επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ειδικότητα και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι αναρτημένες στο site του Οργανισμού (www.oaed.gr). 

Οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εγκρίθηκαν από τις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ καλούνται να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δέχονται τους υποδειχθέντες ανέργους.

Η διαδικασία υπόδειξης και οι υποχρεώσεις των ανέργων περιγράφονται στον «Οδηγό Εφαρμογής των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» που είναι αναρτημένος στο site του ΟΑΕΔ.