Breaking News

Παρουσιάστηκε το επετειακό δίγλωσσο λεύκωμα για τα «70 χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, η εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος "70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων" από την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ Ελλάς σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πύλη Greekanimation.com, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΓΓΕΕ, πρόκειται για ένα δίγλωσσο έργο αναφοράς (ελληνικά-αγγλικά), το οποίο συνοψίζει σε 220 σελίδες και 750 φωτογραφίες την ιστορία του ελληνικού animation με κείμενα και μαρτυρίες δημιουργών και παραγωγών για τα επιτεύγματα αλλά και τα σφάλματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια επτά δεκαετιών δημιουργικής δραστηριότητας.

Το σημαντικό αυτό έργο χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Προέδρος της ΑΣΙΦΑ Ελλάς, Βασίλης Καραμητσάνης, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ Ελλάς Ιωάννης Βασιλειάδης, ο σκηνοθέτης Στράτος Στασινός και η οργανωτική επιτροπή της Δράσης 70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων (Αναστασία Δημητρά, Παναγιώτης Κυριακουλάκος, Άγγελος Ρούβας).

Στην εκδήλωση έγινε, επίσης, παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου για τα ελληνικά κινούμενα σχέδια. Όσοι παρευρέθηκαν έλαβαν τιμής ένεκεν έναν κατάλογο, προσφορά της ΓΓΕΕ.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι της η ΓΓΕΕ.