Breaking News

Ράγισαν καρδιές στη Βραζιλία - 100.000 άνθρωποι αποχαιρέτησαν τους νεκρούς της Chapecoense (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι, οι μισοί του πληθυσμού της βραζιλιάνικης πόλης Chapeco, αψήφησαν το Σάββατο τη βροχή και βγήκαν στους δρόμους και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της αγαπημένης τους ομάδας Chapecoense Real που έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος που ταξίδευαν συνετρίβη λίγο πριν την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο της πόλης Medellin, όπου επρόκειτο να παίξουν στον πρώτο αγώνα του διπλού τελικού του Copa Sudamericana, ενάντια στην ομάδα της Κολομβίας Atletico Nacional.

Στο γήπεδο "στοιβάχτηκαν" όσοι κατάφεραν να μπουν καθώς είναι χωρητικότητας 22.600 θέσεων. Συγκλονιστικές στιγμές εξελίχτηκαν όταν τα 50 φέρετρα - από τους συνολικά 71 νεκρούς της πτήσης - μεταφέρθηκαν από στρατιώτες στο γήπεδο το οποίο είχε γεμίσει από στεφάνια και σημαίες ενώ στο κέντρο υπήρχε το σήμα της ομάδας. Χειροκροτήματα, δάκρυα και απέραντη θλίψη. Κάποιοι αγκαλιάστηκαν για να πάρουν κουράγιο.

Ο Δήμαρχος Luciano Buligon αναφέρθηκε σε μια λιτή ανακοίνωση της Atletico Nacional στην ιστοσελίδα της, η οποία τα περικλείει όλα: «Η Atletico Nacional είπε ότι η Chapecoense ήρθε στην πόλη Medellin με ένα όνειρο και άφησε ένα θρύλο και οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ».

Δείτε το βίντεο του Euronews και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail.