Breaking News

To «μυστικό» πίσω από τη συντριβή του Boeing 720 της NASA, το 1984 (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εκ πρώτης όψεως μοιάζει μοιάζει με ένα ένα αεροπορικό ατύχημα. Το αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε. Όμως ατύχημα δεν ήταν, αν και υπήρξε αποτυχία...

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τεστ της NASA και της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA) προκειμένου να δοκιμάσουν ένα πρόσθετο καυσίμου με την ελπίδα ότι θα μπορούν να αναστέλλουν την πρόκληση πυρκαγιάς σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το αεροπλάνο ήταν φορτωμένο με αισθητήρες και κάμερες ώστε να συλλέξουν δεδομένα που θα τους βοηθούσαν να βελτιώσουν την ασφάλεια των αεροσκαφών. Στο εσωτερικό μάλιστα υπήρχαν ομοιώματα ανθρώπων τα οποία είχαν τοποθετηθεί στα καθίσματα.


Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, είχαν προηγηθεί 14 τεστ και το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου 1984 το Boeing 720 απογειώθηκε από τη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Edwards, στην Καλιφόρνια, για την τελική πτήση του, ελεγχόμενο με τηλεχειρισμό από τη NASA. Ωστόσο το πείραμα δεν εξελίχτηκε σύμφωνα με το σχέδιο.


Μετά την κάθοδό του, από ύψος 2.300 ποδιών, συγκρούστηκε ελεγχόμενα στο έδαφος, όμως η πυρκαγιά δεν αποφεύχθηκε με αποτέλεσμα να προσπαθούν για περισσότερο από μία ώρα να τη σβήσουν. Τελικά το πρόσθετο καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε στο τεστ δεν τέθηκε ποτέ σε χρήση καθώς ήταν αναποτελεσματικό στη μείωση της διάδοσης της φωτιάς, σύμφωνα με τη NASA.