Breaking News

«Η Άννα των αγρών - Anne of Green Gables»: Νέα σειρά κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια νέα δραματική οικογενειακή σειρά, βραβευμένη με Εmmy και βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Lucy Maud Montgomery, θα κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. 

Στην καναδέζικη σειρά, σε σκηνοθεσία Kevin Sullivan και σενάριο επίσης του Kevin Sullivan και του Joe Wiesenfeld, θα δούμε τη Megan Follows και την Colleen Dewhurst σε απαράμιλλες ερμηνείες.

Έχει τίτλο «Η Άννα των αγρών - Anne of Green Gables» και θα προβάλλεται στις 16:00 καθημερινά.

Γυρισμένη στο εντυπωσιακό σκηνικό του Νησιού του Πρίγκιπα Εδουάρδου, η σειρά παρακολουθεί τη διαδρομή της ορφανής Άννα Σίρλεϊ, καταγράφοντας το συναρπαστικό πέρασμα από την ανήσυχη εφηβεία προς την ενηλικίωση και τη συναισθηματική ωριμότητα. 

Ηθοποιοί: Megan Follows, Colleen Dewhurst, Richard Farnsworth, Marilyn Lightstone, Jonathan Crombie, Christiane Krüger κ.α.


Υπόθεση: 

Ένα λάθος του ορφανοτροφείου είναι αρκετό για να γκρεμίσει τα όνειρα των αδερφών Μάθιου και Μαρίλα Κάθμπερτ. Στη θέση του δυνατού αγοριού, που θα βοηθούσε τον Μάθιου στις αγροτικές δουλειές, εμφανίζεται η Άννα Σίρλεϊ ένα ευαίσθητο κορίτσι, γεμάτο δίψα για αγάπη και αποδοχή. Η ευθιξία της νεαρής επισκέπτριας, σε σχέση με τα κόκκινα μαλλιά της, προκαλεί μια απροσδόκητη σύγκρουση με τη σημαντικότερη προσωπικότητα της πόλης, τη Ρέιτσελ Λιντ. Και η διαμάχη συνεχίζεται στο σχολείο, όπου ο ανελέητος Γκίλμπερτ Μπλάιθ, αποκαλεί την Άννα «καρότο». 

Πολύ σύντομα, η οικοδέσποινα των Πράσινων Αετωμάτων ανακαλύπτει ότι η φιλοξενούμενή της, σε μια προσπάθεια ν’ απαλλαγεί από την πηγή των δεινών, έχει, κατά λάθος, βάψει τα μαλλιά της πράσινα. Ξεπερνώντας την αρχική απογοήτευση, η Μαρίλα, νιώθει τρυφερότητα για το ορφανό κορίτσι και αποφασίζει να του επιτρέψει να μείνει.

Η είσοδος της Νταϊάνα Μπάρι στην καινούργια ζωή της Άννα, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας επιστήθιας φιλίας, που δοκιμάζεται από την αρχή και αποδεικνύεται ανθεκτική. Το ίδιο θα συμβεί και με τον πρώιμο «εχθρό», τον Γκίλμπερτ Μπλάιθ. Και καθώς ο καιρός περνάει κανείς στα Πράσινα Αετώματα δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς την Άννα των Αγρών! 

Επεισόδιο 1: Οι αδελφοί Μάθιου και η Μαρίλα Κάθμπερτ ζουν στο Άβονλι, στο αγρόκτημα Πράσινα Αετώματα. Αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα αγόρι - αρκετά δυνατό, ώστε να βοηθάει τον Μάθιου στις αγροτικές εργασίες. Ένα λάθος του ορφανοτροφείου φέρνει στην πόρτα τους την Άννα Σίρλεϊ, μια ρομαντική έφηβη που προκαλεί αμηχανία με τον αυθορμητισμό και τη φλυαρία της. Ακολουθεί μια σύγκρουση ανάμεσα στην Άννα και τη σημαντικότερη προσωπικότητα της πόλης, τη Ρέιτσελ Λιντ. Η Μαρίλα είναι αποφασισμένη να διώξει το κορίτσι, εφόσον αρνηθεί να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του. Με την ενθάρρυνση του Μάθιου, η Άννα ζητάει συγγνώμη από τη Ρέιτσελ και καταφέρνει να κερδίσει τη συμπάθειά της.

Επεισόδιο 2: Η όμορφη καρφίτσα από αμέθυστους της Μαρίλα Κάθμπερτ χάνεται και η Άννα Σίρλει, φοβούμενη ότι θα τη διώξουν, ομολογεί μια πράξη που δεν έχει κάνει. Η οικοδέσποινα των Πράσινων Αετωμάτων ανακαλύπτει στα ρούχα της το κόσμημα και συνειδητοποιεί τους λόγους για τους οποίους το κορίτσι προτίμησε να πει ψέματα. Παίρνει την οριστική απόφαση να κρατήσει την Άννα κοντά της.  Στο πικ νικ του κατηχητικού, η Άννα και η φίλη της Νταϊάνα κερδίζουν στο τρέξιμο, εκτοπίζοντας τα αγόρια. Την επομένη, στο σχολείο, ο Γκίλμπερτ Μπλάιθ αποκαλεί την Άννα «καρότο» κι αυτή αντιδρά με τρόπο που ενθουσιάζει τη Μαρίλα.  Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και η Άννα μοιράζεται το αριστείο προόδου με τον Γκίλμπερτ Μπλάιθ. Η επίσκεψη της Νταϊάνα στα Πράσινα Αετώματα αποδεικνύεται κακή ιδέα, παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της Άννα να είναι μια τέλεια οικοδέσποινα. Το λικέρ φραμπουάζ, που τελικά είναι κρασί σταφίδας, αποδεικνύεται πολύ δυνατό για την επισκέπτρια. Η μητέρα της Νταϊάνα απαγορεύει στα δύο κορίτσια να κάνουν παρέα.