Breaking News

Άνοιξε στην Ισπανία το πρώτο υποβρύχιο μουσείο γλυπτών στην Ευρώπη (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο γλυπτών της Ευρώπης εγκαινιάστηκε στο νησί Lanzarote της Ισπανίας, στα ανοικτά της ακτής Bahia de Las Coloradas.

Το Museo Atlantico διαθέτει πάνω 300 γλυπτά, που έχουν φυσικό μέγεθος, δημιουργημένα από τον Βρετανό καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor.

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, για την ολοκλήρωση του μουσείου χρειάστηκαν περίπου 3 χρόνια. Τα γλυπτά, που έχουν σχεδιαστεί για να αντέξουν εκατοντάδες χρόνια, έχουν τοποθετηθεί σε βάθος σχεδόν 12 μέτρων με σκοπό να λειτουργήσουν σαν τεχνητός ύφαλος που θα δώσει πνοή στη θαλάσσια ζωή. Επίσης στόχος είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και η ανάδειξη θεμάτων οικολογίας.


Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη κλίμακας εγκατάσταση του γλύπτη Jason deCaires Taylor του οποίου το υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής στις Δυτικές Ινδίες χαρακτηρίστηκε ως "ένα από τα 25 Θαύματα του Κόσμου" από το περιοδικό National Geographic.

Μεταξύ των υποβρύχιων εκθεμάτων περιλαμβάνονται γλυπτά στα πρότυπα των Guanches (κοινότητες αυτοχθόνων, Αβορίγινες, που ζούσαν στα Κανάρια Νησιά πριν από την ισπανική κατάκτηση), όπως και "Η λέμβος της Lampedusa" που απεικονίζει την κρίση των προσφύγων από το ιταλικό νησί.


Στο σημείο οι δύτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν έναν τοίχο ύψους 30 μέτρων και μήκους 27 μέτρων αλλά και έναν υποβρύχιο κήπο με γλυπτά λουλούδια.

Ο Jason deCaires Taylor, αναφερόμενος στο παρελθόν στο έργο του, το χαρακτήρισε ως «φόρο τιμής σε όλους όσους οι ελπίδες και τα όνειρα παραμένουν στο βυθό της θάλασσας».




Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.


Πηγή: Daily Mail