Breaking News

«Έφυγε» η δημοσιογράφος που μετέδωσε την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 105 ετών, η σπουδαία δημοσιογράφος Clare Hollingworth, η πρώτη πολεμική ανταποκρίτρια που μετέδωσε ότι ξέσπασε ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Γεννημένη στο Λέστερ το 1911, η Βρετανίδα Hollingworth ήταν η πρώτη που μετέδωσε την είδηση ότι η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία το 1939.

Εκείνη την περίοδο, που άρχιζε την καριέρα της στο χώρο της δημοσιογραφίας εργαζόμενη για την εφημερίδα Daily Telegraph, δεν περίμενε ότι θα θα έβγαζε στη δημοσιότητα την είδηση του αιώνα, γεγονός που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες.


"1.000 τανκ συγκεντρωμένα στα πολωνικά σύνορα" έγραφε τότε ο τίτλος της Daily Telegraph και μετά από τρεις μέρες οι Ναζί ξεκίνησαν την εισβολή τους.

Στη συνέχεια η Hollingworth κάλυψε πολέμους σε Βιετνάμ, Αλγερία και Μέση Ανατολή. Πριν γίνει δημοσιογράφος έσωσε χιλιάδες ανθρώπους από τις δυνάμεις του Χίτλερ βοηθώντας τους στην έκδοση βρετανικής βίζας.

Το 1994 της απονεμήθηκε το βραβείο James Cameron για την προσφορά της στη δημοσιογραφία.

Παντρεύτηκε δύο φορές και έζησε τα τελευταία σχεδόν σαράντα χρόνια της ζωής της στο Χονγκ Κονγκ, όπου και πέθανε. Τα 105α γενέθλιά της τα γιόρτασε τον περασμένο Οκτώβριο...


Δείτε το βίντεο του BBC.


Πηγή: BBC.com