Breaking News

Μελβούρνη: 4 νεκροί από την επίθεση Έλληνα ομογενή με αυτοκίνητο σε πεζούς (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε σκόπιμα πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Παράλληλα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα μωρό που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά υπήρχε η πληροφορία για 3 νεκρούς ωστόσο νεότερη ενημέρωση του BBC κάνει πλέον λόγο για 4. Μεταξύ των θυμάτων φέρεται να είναι ένας άντρας και μια γυναίκα γύρω στα 30 και ένα μικρό παιδί.

Η αστυνομία δεν συνδέει το περιστατικό με ενδεχόμενο τρομοκρατίας, αλλά θεωρεί ότι έχει σχέση με ένα περιστατικό που συνοδεύτηκε με μαχαίρωμα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τοπική ώρα.


Το Theage.com αναφέρει για το δράστη ότι πρόκειται για Έλληνα ομογενή, τον 26χρονο James "Jimmy" Gargasoulas, ο οποίος πριν το περιστατικό φέρεται να μαχαίρωσε τον αδελφό του, Angelo, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Ζει στο Windsor, μια πόλη που βρίσκεται δυτικά του Σίδνεϊ.

Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους πεζούς μπροστά από τον κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό Flinders Street, στο Bourke St Mall, μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, λίγο πριν τις 14:00 της Παρασκευής τοπική ώρα Αυστραλίας, Πέμπτη προς Παρασκευή ώρα Ευρώπης. Μάρτυρας εκτίμησε ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα περίπου 60 χλμ/ώρα.

Η αστυνομία λέει ότι ο δράστης έχει ιστορικό οικογενειακής βiαs, vαpκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Του χρεώνουν επίσης και μια επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Πληροφορίες από: BBC - Theage.com