Breaking News

Κλειστά τα σχολεία λόγω παγετού σε πολλές περιοχές της χώρας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις για τις περιφέρειες ή τους Δήμους που δεν θα λειτουργήσουν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι σχολικές μονάδες:

• Με ανακοίνωση του ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της ενημέρωσης εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένουν σε επιφυλακή και συνεργάζονται στενά με τη σχολική κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το δυνατόν συντομότερα οι δυσλειτουργίες. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

• Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 λόγων των έκτακτων συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν στη χωρική αρμοδιότητα αυτής. Από την Τρίτη, 10-01-2017, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος.

• Κλειστά θα παραμένουν τα σχολεία σε όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας, λόγω παγετού σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων.

Κλειστά θα παραμένουν, με απόφαση του δημάρχου, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο της Λάρισας τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 λόγω παγετού, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης. 

Αντίστοιχα, με αποφάσεις των δημάρχων, σε όλες τις υπόλοιπές περιοχές του νομού δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για Δευτέρα και Τρίτη) και στο Δήμο Τεμπών.

• Δήμος Καλαμπάκας: Τη Δευτέρα 09/01/2017 όλα τα σχολεία Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, δε θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

• Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 09-01-2017, λόγω του πολικού ψύχους και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

• Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

• Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και σε συνεννόηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Λέσβου, τη Δευτέρα 9  Ιανουαρίου 2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης με απόφαση του Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λήμνου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και του Αγίου Ευστρατίου.

• Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

• Στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά.