Breaking News

Κωνσταντινούπολη: Δεκάδες νεκροί από ένοπλη επίθεση σε κλαμπ (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέο μακελειό σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη φορά ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο κλαμπ Reina, στην περιοχή Ortakoy, στις όχθες του Βοσπόρου, περίπου στις 1:30 τοπική ώρα.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 ξένοι, έχασαν τη ζωή τους, είπε ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας Suleyman Soylu, ενώ άλλα 69 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Αν και αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι ο ένοπλος ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, στη συνέχεια διαψεύστηκε. 

"Η αναζήτηση για τον τρομοκράτη συνεχίζεται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα" πρόσθεσε ο Soylu.

Υπάρχουν αναφορές για 700 άτομα στο νυχτερινό κέντρο τη στιγμή της επίθεσης, μερικοί από τους οποίους πήδηξαν στο νερό για να ξεφύγουν.

Κάποια διεθνή μέσα ενημέρωσης μίλησαν για περισσότερους από έναν δράστη αλλά δεν υπάρχει για αυτό επίσημη επιβεβαίωση.


Νωρίτερα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Vasip Sahin δήλωσε "Ένας τρομοκράτης με ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς, βάναυσα και άγρια, άνοιξε πυρ σε αθώους ανθρώπους που ήταν εκεί για να γιορτάσουν το νέο έτος και να διασκεδάσουν", προσθέτοντας ότι από την επίθεση έχασε τη ζωή του κι ένας αστυνομικός.

"Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος εναντίον της τρομοκρατίας και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών και να εξασφαλίσουμε την ειρήνη στην περιοχή" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την επίθεση "κυνική δολοφονία αμάχων" ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές στη Χαβάη, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις αθώες ζωές που χάθηκαν.




Πηγή: BBC.com