Breaking News

Ρινγκ η Βουλή στην Τουρκία - Μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ βουλευτών (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μεγάλη ένταση επικράτησε στην τουρκική Βουλή το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα επεκτείνει τις εξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν.

Βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης (AK) του Ερντογάν πιάστηκαν στα χέρια με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) και έπεσαν πολλές μπουνιές και κλωτσιές.

Σύμφωνα με τη σελίδα του Reuters, οι βουλευτές του CHP αντέδρασαν καθώς ενώ η ψηφοφορία ήταν μυστική, τελικά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τη μετέτρεψαν σε... φανερή. Από την άλλη οι κυβερνητικοί φέρεται να εκνευρίστηκαν καθώς βουλευτές του CHP επιχείρησαν να καταγράψουν τη διαδικασία στα κινητά τους.


Τελικά, παρά την ένταση, τρία άρθρα του νομοσχεδίου εγκρίθηκαν στην  κοινοβουλευτική σύνοδο, η οποία συνεχίστηκε μέχρι νωρίς την Πέμπτη. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι το CHP και το φιλοκουρδικό HDP φοβούνται ότι η μεταρρύθμιση θα τροφοδοτήσει τον αυταρχισμό του Ερντογάν.

Δείτε το σχετικό βίντεο του CBS News.


Πηγή: Reuters.com