Breaking News

Icehotel: Το «παγωμένο» ξενοδοχείο στη Σουηδία - Μαγευτική διαμονή στους... -5 βαθμούς (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το μαγευτικό και πρωτότυπο Icehotel βρίσκεται στην μικρή πόλη Jukkasjarvi της Σουηδίας. Όταν χτίστηκε αρχικά το 1989 η ιδέα θεωρήθηκε τρελή αλλά τελικά σημειώθηκε μια "θορυβώδης" επιτυχία καθώς κάθε χειμώνα από τότε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο - και όχι μόνο - το επισκέπτονται για να διαμείνουν σε ένα από τα 65 ευρύχωρα δωμάτιά του σε θερμοκρασία -5 βαθμούς Κελσίου.

Τους καλοκαιρινούς μήνες το ξενοδοχείο "λιώνει" καθώς λιώνουν οι πάγοι. Το Icehotel προμηθεύεται πάγο από τον κοντινό ποταμό Torne και οι εργάτες δουλεύουν σχεδόν  δύο μήνες με αλυσοπρίονα και τρακτέρ για να τον πάρουν έτοιμο και να τον μεταφέρουν.


Η διαμονή στο Icehotel απαιτεί ζεστά ρούχα. Το κάθε δωμάτιο αποτελείται από κυματιστές δομές πάγου και είναι εφοδιασμένο με ειδικό σχεδιασμένο πάπλωμα που ανεβάζει τη θερμοκρασία την ώρα του ύπνου. Οι βαλίτσες και γενικά τα πράγματα των επισκεπτών διατηρούνται σε ζεστό διαμορφωμένο χώρο.


Εκτός από τα παγωμένα δωμάτια το συγκρότημα διαθέτει και ζεστές καμπίνες όπως και ένα εστιατόριο. Μερικές από τις ακριβές σουίτες έχουν δικό τους μπάνιο εξοπλισμένο με μπανιέρα και ξύλινη σάουνα που οδηγεί μακριά από το κρύο δωμάτιο.

Διαθέτει επίσης μπαρ και προσφέρει πολλές από τις σύγχρονες ανέσεις ενός ξενοδοχείου ενώ τα δωμάτια και το μπαρ φωτίζονται  με ειδικούς λαμπτήρες, προκειμένου να μην λιώσει ο πάγος.









Πληροφορίες - φωτογραφίες: Daily Mail