Breaking News

Nanjing Green Towers: Πράσινοι πύργοι στην Κίνα με περισσότερα από 3.500 φυτά (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δύο πράσινοι πύργοι θα κατασκευαστούν στην πόλη Nanjing της Κίνας με εκατοντάδες δέντρα, φυτά και θάμνους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, 600 ψηλά και 500 μεσαίου μεγέθους δέντρα και 2.500 φυτά και θάμνοι θα καλύψουν μια έκταση περίπου 6.000 τετραγωνικών μέτρων στα δύο κτίρια, που θα φέρουν την ονομασία Nanjing Green Towers.

Το πράσινο στην κατασκευή αναμένεται να απορροφά ετησίως 25 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και να παράγει περίπου 60 κιλά οξυγόνου ανά ημέρα.


Ο ψηλότερος πύργος, με ύψος σχεδόν 183 μέτρα, θα φιλοξενήσει γραφεία από τον 8ο έως τον 35ο όροφο και θα περιλαμβάνει ένα μουσείο, ένα πράσινο σχολείο αρχιτεκτονικής και μια ιδιωτική λέσχη στον τελευταίο όροφο.

Ο δεύτερος, με ύψος 108 μέτρα, θα αποτελέσει το ξενοδοχείο Hyatt με 247 δωμάτια και πισίνα στον τελευταίο όροφο.

Στα κτίρια αλλά και στη βάση των 18 περίπου μέτρων, στην οποία θα στηρίζονται, θα φιλοξενηθούν εμπορικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές λειτουργίες, καταστήματα, εστιατόρια, αίθουσα συνεδριάσεων και εκθεσιακοί χώροι.


Οι δύο πύργοι αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018. Είναι η πρώτη ανάλογη κατασκευή στην Ασία, που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Stefano Boeri ο οποίος πραγματοποίησε παρόμοιες στο Μιλάνο και στη Λωζάνη.

Η εταιρεία SBA του Boeri σκοπεύει να χτίσει κι άλλα "κάθετα δάση" στην Κίνα στις πόλεις Shijiazhuang, Liuzhou, Guizhou, Shanghai και Chongqing.