Breaking News

Jonathan Demme: «Έφυγε» ο σκηνοθέτης της «Σιωπής των αμνών» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Jonathan Demme. Πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, νικημένος από τον καρκίνο του οισοφάγου, δήλωσε εκπρόσωπός του στο Variety.com. Δίπλα του είχε τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Jonathan Demme σκηνοθέτησε δεκάδες ταινίες, ωστόσο πήρε μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων δημιουργών με την ταινία "The Silence of the Lambs - Η σιωπή των αμνών" (1991), με τους Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney κ.α.

Η ταινία κέρδισε 5 Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας και προσαρμοσμένου σεναρίου.

Μετά την επιτυχία του στη "Σιωπή των αμνών" προτάθηκε για Όσκαρ σκηνοθεσίας και στην ταινία "Philadelphia - Φιλαδέλφεια" (1993) στην οποία ο Tom Hanks βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του ήταν η ταινία "Ricki and the Flash" (2015) με τους Meryl Streep, Kevin Kline και Mamie Gummer. Επίσης, σύμφωνα με το Variiety, σκηνοθέτησε ένα επεισόδιο της αστυνομικής σειράς "Shots Fired", το οποίο είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατός του...

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.