Breaking News

Η τελευταία πτήση των θρυλικών Phantom (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την τελευταία τους πτήση τους έκαναν τα θρυλικά Phantom. Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (348ΜΤΑ) και η απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Τερζάκης , η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κα. Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΑ και του ΑΤΑ, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών, Ακόλουθοι Άμυνας και Αεροπορικοί Ακόλουθοι ξένων χωρών, το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο έχει υπηρετήσει στην 348ΜΤΑ, καθώς και πλήθος κόσμου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ  από το δελτίο του Star.