Breaking News

Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Ρότζερ Μουρ, ο Άγγλος ηθοποιός που εμφανίστηκε σε επτά ταινίες υποδυόμενος τον μυστικό πράκτορα James Bond, πέθανε σήμερα 23 Μαΐου στην Ελβετία, σε ηλικία 89 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση ανακοίνωσε, μέσω Twitter, η οικογένειά του.

Ο σερ Ρότζερ Τζωρτζ Μουρ (Roger George Moore) γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1927. Έγινε αρχικά γνωστός από τον ρόλο του Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά "Ο Άγιος "(δεκαετία του 1960) και μετέπειτα από τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ σε επτά κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985. 

Ο Μουρ εργάσθηκε επίσης ως μοντέλο, ενώ εμφανίσθηκε και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως "Ιβανόης" (1958–1959), "Μάβερικ" (1961) και "The Persuaders!" (1971) μαζί με τον Τόνι Κέρτις.


Επί πέντε χρόνια μετά την τελευταία ταινία του Μποντ, ο Μουρ δεν έπαιξε σε κινηματογραφική ταινία, εκτός από την κομεντί "Bed & Breakfast", που γυρίστηκε το 1989, αλλά βγήκε στους κινηματογράφους το 1992. Επανεμφανίσθηκε το 1990 σε αρκετές ταινίες και στην τηλεοπτική σειρά "My Riviera". Είχε έναν μεγαλύτερο ρόλο στην ταινία "The Quest" του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Σε μία από τις τελευταίες του ταινίες, σε ηλικία 73 ετών, ο Μουρ δεν δίστασε να υποδυθεί έναν εκδηλωτικό ομοφυλόφιλο στην ταινία "Boat Trip" (2002).

Ο Ρότζερ Μουρ παντρεύτηκε 4 φορές. Το 2015 το περιοδικό GQ τον συμπεριέλαβε ανάμεσα στους 50 «καλύτερα ντυμένους Βρετανούς άνδρες».

Ήταν «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF. Από τη δεκαετία του 1970 ζούσε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για φορολογικούς λόγους. Η αυτοβιογραφία του δημοσιεύθηκε το 2008, ενώ είχε γράψει και άλλα βιβλία με αναμνήσεις από τη σταδιοδρομία του και τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.


Πληροφορίες από: Variety - wikipedia