Breaking News

Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επίθεση στην ιστοσελίδα του Αλέξη Τσίπρα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επιβεβαίωσε τελικά η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την προσπάθεια να παραβιαστεί την Παρασκευή από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, η λειτουργία της οποίας αποκαταστάθηκε.

 Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής αναφέρει:

"Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή.

Σημειώνεται ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές θα συνεχιστεί η έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης".

Νωρίτερα Τούρκοι χάκερς, με ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook, ισχυρίστηκαν πως το έκαναν οι ίδιοι ως απάντηση "στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία".