Breaking News

Σαν σήμερα πέθανε ο Γιάννης Μιχαλόπουλος (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του Γιάννη Μιχαλόπουλου. Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 10 Ιουνίου 2016, σε ηλικία 89 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 1927, στον κινηματογράφο έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους. Ωστόσο, οι ρόλοι του ήταν πολύ σημαντικοί.

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων: "Άνθρωπος για όλες τις δουλειές" (1966), "Αχ αυτή η γυναίκα μου" (1967), "Η θεία μου η χίπισσα" (1970), "Μια τρελή, τρελή σαραντάρα" (1970) κ.α.

Στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές, ενώ πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο σήριαλ "Το σπίτι με το Φοίνικα" (ΥΕΝΕΔ), που θεωρείται το πρώτο της ελληνικής τηλεόρασης.

Άφησε εποχή στην τηλεοπτική σειρά "Ο Κύριος Συνήγορος" του Κώστα Πρετεντέρη που μεταδιδόταν από την ΥΕΝΕΔ το 1970-1972. Επίσης, πρωταγωνίστησε ως δικαστής στο "Ορκιστείτε παρακαλώ", από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές κωμικές σειρές της δεκαετίας του 1980.

Ο δημοφιλής ηθοποιός συμμετείχε και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς, όπως Κυβέλη, Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν, Ντίνος Ηλιόπουλος, Νίκος Ρίζος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού και Μαίρη Χρονοπούλου. Απολαυστικός ήταν στην παράσταση "Τανγκό για πέντε" (2000), στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο αείμνηστος Βασίλης Τσιβιλίκας.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Ιουνίου 2016. Πέθανε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, σε ηλικία 89 ετών, όταν υπεβλήθη σε επέμβαση στο πόδι και λίγες ώρες μετά την ανάνηψη υπέστη ανακοπή. Κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου.


Με πληροφορίες από: wikipedia - sansimera.gr