Breaking News

Μάχη με τις φλόγες στην Πορτογαλία - Διαψεύδεται η συντριβή πυροσβεστικού αεροσκάφους (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αρχή πολιτικής προστασίας της χώρας δηλώνει ότι δεν συνετρίβη κανένα αεροσκάφος κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Τρίτης στην κεντρική Πορτογαλία.

Νωρίτερα, αναφορές έκαναν λόγο για πτώση Canadair, το απόγευμα της Τρίτης, κοντά στην κεντρική περιοχή Pedrógão Grande.

Τα μέτωπα των πυρκαγιών, που εξακολουθούν να μαίνονται, από το Σάββατο προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 64 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 130. Πολλά από τα θύματα πέθαναν στα αυτοκίνητά τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.

Μία από τις περιοχές που επλήγη περισσότερο ήταν γύρω από το χωριό Nodeirinho, όπου 30 σώματα εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητα και άλλα 17 δίπλα σε οχήματα στο δρόμο Ν-236, τον οποίο τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν «δρόμο του θανάτου».



Σύμφωνα με το BBC περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες στο έδαφος και αεροπλάνα από διάφορες χώρες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Οι υπάλληλοι της πολιτικής προστασίας δήλωσαν ότι αναμένουν σύντομα τον έλεγχο των πυρκαγιών, ωστόσο προειδοποιούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες της εβδομάδας στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν περίπου τους 38C και, μαζί με τους ανέμους, θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις πυρκαγιές, που έχουν ήδη τεθεί υπό έλεγχο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.


Πληροφορίες από: BBC