Breaking News

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Martin Landau (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Martin Landau. Σύμφωνα με το Variety, ο ηθοποιός νοσηλευόταν στο UCLA του Λος Άντζελες, όπου παρουσιάστηκαν επιπλοκές στην υγεία του.

Ο Martin Landau ήταν 3 φορές υποψήφιος για Όσκαρ. Τα κατάφερε με το ρόλο του στην ταινία "Ed Wood" (1994) του Tim Burton, κερδίζοντας το βραβείο Β' Ανδρικού ρόλου. Πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν ο Johnny Depp, έχοντας στο πλευρό του την Sarah Jessica Parker.

Επίσης, κέρδισε 3 Χρυσές Σφαίρες και προτάθηκε 5 φόρες για Emmy, ενώ στη συλλογή του είχε και άλλα βραβεία, σχετικά με το χώρο του κινηματογράφου.

Έκανε ντεμπούτο το 1959 στην ταινία "Pork Chop Hill", ωστόσο έγινε γνωστός με το ρόλο του στο "North by Northwest", επίσης της ίδιας χρονιάς, του Alfred Hitchcock.


Στη συνέχεια συμμετείχε σε πολλές ταινίες, όπως "Tucker: The Man and His Dream" (1988) του Francis Ford Coppola, "The Greatest Story Ever Told" (1965), "They Call Me Mister Tibbs!" (1970), "Harrison Montgomery" (2008), "The Majestic" (2001) στο πλευρό του Jim Carrey κ.α.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν ως πρωταγωνιστής στην ταινία "The Last Poker Game" που έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2017.

Συμμετείχε επίσης και σε τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων και η σειρά "Mission: Impossible (1966–1973), στην οποία συμπρωταγωνίστησε με την πρώην σύζυγό του Barbara Bain, σε 76 επεισόδια από το 1966 έως το 1969.

Άφησε πίσω του δύο κόρες, μία αδελφή και μία εγγονή.