Breaking News

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους εργαζόμενους του «ΠΗΓΑΣΟΥ»: «Οι Τράπεζες επισπεύδουν τον πλειστηριασμό...»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με ανακοινώσεις η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται στον πλειστηριασμό σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» και εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του συγκροτήματος, ενώ ενημερώνει ότι συνεχίζεται η απεργία μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου.

• «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στέκεται δυναμικά στο πλευρό των απλήρωτων συναδέλφων του συγκροτήματος «ΠΗΓΑΣΟΣ» με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, ώστε να λάβουν το οικονομικό βοήθημα που δικαιούνται, και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους.  

Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, οι Τράπεζες επισπεύδουν τον πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», στα οποία είχαν συσταθεί σχετικά ενέχυρα. Οι Τράπεζες προβαίνουν σε κινήσεις προκειμένου να εισπράξουν ό,τι μπορούν από τις απαιτήσεις τους, αφήνοντας έκθετους τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν μπορούν να εισπράξουν τίποτα από το πλειστηρίασμα, αφού οι εργοδότριες εταιρείες τους είναι οι εταιρείες «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», «ΑΝΩΣΗ Α.Ε.» , «PEGASUS MAGAZINES PUBLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», και «ΠΗΓΑΣΟΣ INTERACTIVE A.E.»!

Συνεπώς, οι μόνοι κερδισμένοι από τον πλειστηριασμό θα είναι οι Τράπεζες και ο εκδότης, το χρέος του οποίου θα ελαφρυνθεί έναντι των Τραπεζών!

Είναι προφανές το αποτέλεσμα του επερχόμενου πλειστηριασμού: ο στραγγαλισμός των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους από τα τραπεζικά και εργοδοτικά συμφέροντα!!

Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι, έχοντας στηρίξει τα τελευταία χρόνια με το παραπάνω τα έντυπα και τα μέσα του Ομίλου, τόσο με την εργασία τους όσο και με την ανοχή τους σε καθυστερήσεις πληρωμών και μειώσεις αποδοχών, βλέπουν τώρα τις απαιτήσεις τους από δεδουλευμένα αλλά και από μελλοντικές αποζημιώσεις, ιδιαίτερα επισφαλείς, ενώ οι ελπίδες τους για ομαλοποίηση της κατάστασης εξανεμίζονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, ούτε θα ανεχτεί την καταστρατήγηση της πολυφωνίας και της ενημέρωσης των πολιτών, που βασίζεται στα ανοιχτά μέσα. Θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους εργαζομένους και θα προσφύγει σε κάθε Ελληνική και Διεθνή Αρχή για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους».

• «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας από τις 06.00 της Πέμπτης, 20 Ιουλίου 2017 έως τις 06.00 του Σαββάτου, 22 Ιουλίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται:

στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ»«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»«GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr»«imerisia.gr»«sentragoal.gr»«life.gr»«womenonly.gr»«elle.gr»«cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων καλούν τους συναδέλφους σε νέα συνέλευση, την Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, στις 5 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ »