Breaking News

Ronda: Μια υπέροχη πόλη στην Ανδαλουσία (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια ξεχωριστή πόλη βρίσκεται στα βορειοανατολικά της επαρχίας της Μάλαγα στην Ανδαλουσία, σε υψόμετρο 750 μέτρων από τη μέση στάθμη της θάλασσας.

Ως πόλη ανάγεται στη ρωμαϊκή Arunda, που συνέχισε να υφίσταται στην βησιγοτθική περίοδο αλλά έζησε το απώγειό της κάτω από αραβικό έλεγχο που ορίστηκε ως κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Οροσειράς της Ρόντα.

Η οχυρή της θέση, στην κορυφή ενός απόκρημνου λόφου, η δυνατότητα ελέγχου των μονοπατιών που οδηγούν στην Κάτω Ανδαλουσία και η ύπαρξη ευρέων καλλιεργήσιμων εδαφών στα περίχωρά της συνέβαλαν στην αύξηση της σημασίας της.


Το φαράγγι El Tajo (Ελ Τάχο), στην κορυφή του οποίου κουρνιάζουν τα σπίτια της πόλης, έχει ύψος περισσότερο από 100 μέτρα. Την πόλη διασχίζει και συνάμα χωρίζει στα δύο ο ποταμός Guadalevín.

Τρεις γέφυρες συνδέουν τις δύο πλευρές της πόλης, διευκολύνοντας την πρόσβαση στους κατοίκους. Και οι τρεις είναι πολύ επιβλητικές από κάθε άποψη και αποτελούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της πόλης.

Μαζί με το πλήθος των ιστορικών μνημείων της, έχει αναδειχτεί σε κύριο τουριστικό προορισμό της Ανδαλουσίας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το wikipedia, το 2009 είχε 36.827 κατοίκους, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του εσωτερικού της επαρχίας μετά την Αντεκέρα. 


Στη Ρόντα πέρασαν πολλά από τα καλοκαίρια τους ο Αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο, επίσης, Αμερικανός σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός Όρσον Γουέλς. Και οι δύο καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από την πόλη στα έργα τους.

Μάλιστα η ιστορία της πόλης ενέπνευσε τον Χέμινγουεϊ να γράψει το μυθιστόρημα "Για ποιον χτυπά η καμπάνα", που κυκλοφόρησε το 1940. Κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου είναι ο Αμερικανός ιδεαλιστής καθηγητής Ρόμπερτ Τζόρνταν, ο οποίος εγκαταλείπει την πατρίδα του και πηγαίνει στην Ισπανία για να πολεμήσει για την δημοκρατία κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Δείτε το βίντεο.