Breaking News

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αν και δημοσιεύματα ήθελαν τα εκκαθαριστικά για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2017 να αναρτώνται έως την ερχόμενη Πέμπτη, τελικά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στη λιτή ανακοίνωση λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής, γνωστοποίησε ότι:

«Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017 - Εμφάνιση των οφειλών στην "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση", σταδιακά, μέχρι τις 21:00».

Για να δείτε τα στατιστικά στοιχεία της εκκαθάρισης των δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου 2017, πατήστε ΕΔΩ

Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει όπως ακριβώς και πέρυσι. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επιστροφές από τον φόρο εισοδήματος που ενδεχομένως έχουν, συμψηφίζονται με το ποσό του ΕΝΦΙΑ με βάση την πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον αμφισβητούν την πράξη προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ διατηρούν το δικαίωμά της ενδικοφανούς προσφυγής με αίτημα την επανεξέτασης της πράξης στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας. Η αίτηση όπως είναι γνωστό πρέπει να υποβάλλεται από τον υπόχρεο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης σε αυτόν ή από τη συντέλεση της παράλειψης.