Breaking News

Η μέρα που κυκλοφόρησε το «Angie» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το "Angie", το τραγούδι των Rolling Stones, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον δίσκο "Goats Head Soup" του 1973, ηχογραφήθηκε το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου του 1972. Το κομμάτι, που γράφτηκε από τον Μικ Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντς, κυκλοφόρησε ως σινγκλ σαν σήμερα, στις 17 Αυγούστου 1973.

Πρόκειται για μία ροκ μπαλάντα που είναι από τα δημοφιλέστερα τραγούδια σε όλο τον κόσμο. Κατάφερε να μπει σε πολλά charts ανά τον κόσμο φτάνοντας σε αρκετά και το νούμερο 1, όπως για παράδειγμα στις χώρες: Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδά, Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Νορβηγία και Ελβετία.

Στο νούμερο 1 έφτασε, επίσης, στα αμερικανικά charts Billboard Cash Box Top 100 και Billboard Ηοt 100, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία σταμάτησε στο νούμερο 5.

Έχουν κυκλοφορήσει εκατοντάδες δημοσιεύματα σχετικά με το για ποια γράφτηκε το "Angie". Υπήρχαν εικασίες ότι το τραγούδι αφορούσε την τότε σύζυγο του Ντέιβιντ Μπόουι, Άντζελα, τη νεογέννητη κόρη του Κιθ Ρίτσαρντς, Dandelion Angela, την ηθοποιό Άντζι Ντίκινσον κ.α.

Το 1993, ο Ρίτσαρντς είπε σε μια συνέντευξη ότι ο τίτλος ήταν εμπνευσμένος από την κόρη του. Ωστόσο, στα απομνημονεύματά του "Life" (2010), ο Ρίτσαρντς ανέφερε ότι είχε επιλέξει το όνομα τυχαία όταν έγραφε το τραγούδι.


Με πληροφορίες από: wikipedia